Ohutuspäeval oli palju huvilisi

Laupäeval Kuressaares Raiekivi säärel toimunud ohutuspäev pakkus kõikidele huvilistele vahvat tegevust.

“Oi, nii põnevat päeva pole ammu olnud,” ütles lapsevankrit lükkav Ülla, lisades, et ümberringi on nii palju huvitavat tegevust, et tuleb kogu aeg tähelepanelik olla, et midagi maha ei magaks.

Huvilised said proovida pöörlevat autot ja tunda, kuidas turvavöö ohutuse tagab. Põnevat vaatemängu pakkus Eesti parim päästekomando, kes näitas, kuidas avariilisest autost inimest välja aidatakse. Demineerijad demonstreerisid, kuidas üks gramm lõhkeainet kapsapea n-ö supimaterjaliks hakib. Vilkurite sähvides kohale rutanud politsei andis peatumismärguande punasele sõidukile, mis aga peatus alles siis, kui auto kumm lõhuti. Seejärel pandi juhi käed raudu ning põgenenud kõrvalistunu tõi tagasi politseikoer. Vaatajaskonnale sai selgeks, et parem on mitte sellisesse olukorda sattuda.

Raiekivi sääre tipul pilku püüdnud helikopter näitas, kuidas selle lennumasinaga inimese veest päästa saab. Lisaks said kõik tutvuda operatiivautode ja keskkonnainspektsiooni kaatriga, näha pommirobotit, lahendada ristsõnu, joonistada jne.
Saaremaa ohutuspäeva toetasid Aide, keskkonnainspektsioon, Securitas, Kuressaare noortekeskus, politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuur, Saaremaa Tuleohutus OÜ, Punase Risti Saaremaa selts, Kuressaare kiirabi, Lääne-Eesti pommigrupp, Kadi raadio, Saarte Hääl, Kaitseliit, Kuressaare kordon ja paljud-paljud teised.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)