Juhtkiri: Käed eemale kalmetest!

Juhtkiri: Käed eemale kalmetest!

 

Me võime mõista aardeotsijate tegutsemismotiive, kuid see, et nende huviobjektiks on viimasel ajal üha sagedamini saamas kivikalmed, on lubamatu ja täielikku hukkamõistmist väärt.

On ju tegemist meie esivanemate matmispaikadega ja vaevalt, et aardeotsijad ise tahaksid, et nende vanaemade-vanaisade hauaplatsidel laiutaks ühel päeval lihtsalt suur auk. Sest mine tea, mis kadunukesele tema viimse soovi või perekondlike traditsioonide kohaselt on viimsesse puhkepaika kaasa pandud…

Soovitame aardeotsijatel sammud seada Sõrve metsade poole, kus mätaste all raudselt mingit põnevat viimasest sõjast jäänud kraami leidub. Inimeste matmispaikadest tuleb aga käed eemal hoida, kohe kindlasti!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)