Balti- ja Põhjamaade parlamendijuhid kogunevad Muhus

18.-20. augustini toimub Eestis Balti- ja Põhjamaade parlamendijuhtide (NB8) traditsiooniline kohtumine. Seekordne kokkusaamine leiab riigikogu pressitalituse teatel aset põhiliselt Muhumaal Pädastes, kus spiikrid peavad neljapäeval ja reedel kahepäevase konverentsi.

Ene Ergma kutsel tulevad Eestisse Soome Eduskunta esimees Eero Heinäluoma, Rootsi Riksdagi esimees Per Westerberg, Norra Stortingi esimees Dag Terje Andersen, Taani Folketingi esimees Thor Pedersen, Islandi Althingi esimees Asta R. Johannesdottir, Läti Seimi esimees Solvita Āboltiņa ja Leedu Seimi esimees Irena Degutiené.

Homme arutavad parlamendijuhid üleilmse koostöö ja küberjulgeoleku üle, ettekandega esineb kaitseminister Mart Laar. Reede hommikul on kavas rääkida Euroopa Liidu laienemisest, opositsiooni õigustest ja vastutusest demokraatlikes parlamentides, suhetest Venemaaga ja teistest küsimustest. Pärastlõunal külastavad spiikrid Saaremaad. Laupäeval võtavad nad Tallinnas osa taasiseseisvumispäeva üritustest.

NB8 spiikrite esimene kohtumine toimus 1997. aastal Rootsis Karlskronas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)