Saarlastele Kehala noorte-sprindilt kamaluga karikaid

Saarlastele Kehala noorte-sprindilt kamaluga karikaid

KIIRED SAARLASED: Vasakult Sander Sepp, Kermo Laus, Karl Jalakas, Ken Torn, Rasmus Uustulnd ja Kenneth Sepp. Foto: Rando Aav

14. augustil Lääne-Virumaal Kehala paarisrajal peetud Texaco Eesti noortesprindi karikavõistluste viiendal etapil, kus neljas masinaklassis osales kokku 21 võistlejat, võitsid saarlased kaheteistkümnest karikast kuus.

Kõige enam rõõmu said kahtlemata tunda klassivõiduni jõudnud noormehed. Tiheda konkurentsiga masinaklassis J16, kus startis kaheksa sõitjat, saavutas etapivõidu Sander Sepp, kelle roolida oli konkurentide autodest lahjema mootoriga, ent kaalult kergem Suzuki Swift.
Teine saarlane, kõigil senistel etappidel võidutsenud ja seeläbi karikasarja liidrikohta hoidev Rasmus Uustulnd pidi leppima kolmanda kohaga. Teise tulemusega lõpetas võistluse selles klassis Otepää noormees Kasper Koosa. Saarlase Karmo Salongi osaks jäi sedakorda neljas koht, Lauri Peegel oli kuues.

S16-klassis viis võidu Saaremaale Ladaga võistelnud Karl Jalakas, kellel tuli sedakorda mõõtu võtta saarlase Kenneth Sepa ja kahe soomlasega. Üks sõiduvoor läks Jalakasel küll vähe sassi, kuna nii tema kui ka kõrvalrajal startinud Alex Forsström sõitsid ettenähtust pool ringi rohkem.
Etapivõitu ihkas Niko Salminen. Škodal võistelnud soomlane oli selleks valmistunud nii tõsiselt, et käis mõni nädal varem Eestis treenimas. Võit jäi ometigi tulemata – avavoorus edestas Jalakas teda 1,1 sekundiga, teises voorus oli vahe 0,2 sekundit. Kolmanda sõidu rikkus külalisvõistleja endal valestardiga, saades seetõttu 10-sekundilise ajakaristuse. Sportautodel võistelnud kuni 16-aastaste noorte arvestusklassis oli Salminen seega kokkuvõttes teine ja Sepp kolmas.

Kaks poodiumikohta kuulus saarlastele S18-klassis, kus esikoha kindlustas endale esimese ja teise vooru võiduga Sander Siniorg. Saue noormehe järel hõivasid teise ja kolmanda positsiooni Sar-Tech Motorspordi sõitjad: Ken Torn oli teine ja tabeliliider Kermo Laus kolmas.
Klassis J18, kus punktiseis kõige pingelisem ning hooaja võiduvõimalused veel kolmel noormehel, kulges seekordne etapp Kevin Kuusiku dikteerimisel.

Kuusik võitis kõik kolm sõiduvooru, teenis maksimumpunktid ning tõusis lisaks karikasarja liidriks. Sõidu teise tulemusega lõpetanud Martin Kutser jääb temast nüüd maha kahe punktiga. Roland Ilves sai tänavu esimest korda jagu veidi kogenumast konkurendist – väga tasavägises võidusõidus õnnestus tal 2,5 km pikkusel sprindirajal alistada Lauri Peegeli autoga sõitnud kiire hiidlane Raido Rehepap.
Texaco Eesti noortesprindi karikavõistlustel on tänavu sõita veel üks etapp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 100 korda, sh täna 1)