Majutusasutustes ööbivate turistide arv on kasvanud (2)

Majutusasutustes ööbivate turistide arv on kasvanud

 

Statistikaameti avaldatud andmed näitavad, et esimesel poolaastal kasvas meie majutusasutustes registreeritud ööbimiste arv mullusega võrreldes pea kümnendiku võrra. Tõsi, see näitaja on nigelam kui riigis tervikuna, kus ööbimiste arv kasvas ligi 16 protsendi võrra.

Kui 2010. aasta esimesel poolaastal registreeriti Saare maakonna majutusettevõtetes 108 137 ööbimist, siis tänavu oli see arv 119 401, juurdekasv 10,4 protsenti. Riigis tervikuna kasvas ööbimiste arv 16,3% võrra.
Siinjuures on huvitav ära märkida, et meie peamiste konkurentide, naabermaakondadega võrreldes oleme siiski paremal positsioonil: Hiiu- ja Pärnumaal kasvas registreeritud ööbimiste arv vastavalt vaid 6,2 ja 3,7 protsenti.

Möödunud kümnendi parima, 2008. aastaga võrreldes kasvas majutusasutustes registreeritud ööbimiste arv riigis tervikuna tänavu pea 13%, Saare maakonna sama näitaja kahanes aga ligi 12 protsendi võrra.
Eesti keskmised väga head majutusstatistilised näitajad on tõenäoliselt seletatavad sellega, et käesoleval aastal on Tallinn Euroopa üks kultuuripealinnu: tänavu esimesel poolaastal peatus Tallinnas ligi kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Saare maakonna majutusettevõtteis ööbinud välisturistidest moodustavad kõige suurema osa jätkuvalt soomlased. 2011. a esimesel poolaastal kasvas meie majutusasutusi külastanud soomlaste arv mullusega võrreldes 7,5 protsenti.
Rohkem on Saaremaa ja Muhu majutusasutustes peatunud ka lätlasi, leedulasi, rootslasi ja sakslasi. Suurima hüppe on aga teinud Saare maakonda külastanud vene turistide arv: tänavu esimesel poolaastal kasvas vene turistide registreeritud ööbimiste arv mullusega võrreldes koguni 68 protsenti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)