Veekaitse läbi kaamerasilma

Veekaitse läbi kaamerasilma

TRUMMIMÄNG: Vasakult Egon Ligi, Riin Lepik, Rait Metsamaa, Inga Kaasik, Carmen Pajussaar, juhendaja Ilme Õunapuu, trummiõpetaja, juhendaja Franka, Marleen Kubits, Kaie Kiil ja Alar Truu. Foto: erakogu

Suvi on reisi-, laulu- ja inspiratsiooniaeg ning mis võiks olla veel parem, kui kaasata noori loodushoiule just loomingulise tegevuse kaudu? Nii startisid 26. juulil kolm poissi ja viis tüdrukut teele Luksemburgi poole, kus viidi läbi 15–18-aastaste noorte keskkonnateemaline projekt, mille tänavune teema oli vesi ja veekaitse. Kuni 31. juulini kestis see nende jaoks põnev aeg täis ilu, rõõmu ja äpardusi. Projektis osalejad jagasid Saarte Häälega oma eredamaid mälestusi.

Eestlased hoidsid lippu kõrgel!

Nagu ikka rahvusvahelistel üritustel oli Luksemburgis viibivatel keskkonnahuvilistel noortel oma ühislaul. Kuna projekti märksõnad oli vesi ja veekaitse, siis pidi iga grupp oma emakeeles kirjutama kaks veeteemalist laulurida, et siis ühise viisijupi järgi laulda. Mõtlesid saarlased siis naljaga pooleks oma väikese tekstijupi välja. Laul kõlas jube hästi. “Eestlastel oli see kohe kõrvutorkavalt parem, prantslased kraaksusid nagu harakad ja soomlastel oli väga konarlik see asi – eestlastel oli ikka laulu moodi, eestlased hoidsid oma lippu seal kõrgel!” rääkis noortega kaasas käinud juhendaja Ilme Õunapuu.

Saarlased avastasid Schengeni küla

Ürituse programmis oli ka jalgrattamatk Saksamaale, teekonna pikkus 20 km ning osalejate sõnul möödus matk väga kiiresti, kuigi viimastel kilomeetritel õnnestus neil paduvihma alla jääda. “Luksemburgist Saksamaa poole liikudes sõitsime läbi Schengeni küla, mille järgi
Schengeni piirileping ongi oma nime saanud. Lepingu allkirjastamise märgiks püstitatud ausammast nägime ka. Sõitsime sealt üle suure silla, poole silla pealt olime Saksamaal – kahe riigi vahel on seal jõgi. Inimesed käivad ühes riigis tööl, teises elavad – kõik elavad rahulikult ja saavad hästi läbi.

Nägime veel ilusat loodust ja tihedat laevaliiklust, tore oli. Rattad olid hästi mugavad – sellised “memmekad”, mitte spordikad, aga käigud, pidurid ja korvid olid olemas, saime oma pudi-padi sinna panna, vahva oli!” kommenteerisid asjaosalised justkui ühest suust.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)