Keskerakonna Saaremaa seeniorid toetavad Savisaart (13)

Eile otsustas Keskerakonna Saaremaa piirkonna seenioride kogu toetada erakonna esimehena Edgar Savisaare kandidatuuri, seni on saarlastest keskerakondlased esinenud pigem Jüri Ratase pooldajatena.

Keskerakonna Saaremaa seeniore esindav Astrid Sepp ütles Saarte Häälele, et selline seisukoht on võetud. Sepp toonitas, et mõlemad kandidaadid on tublid mehed ning neil pole ka Jüri Ratase vastu midagi. Küll aga märkis ta, et vanemad inimesed austavad ja pooldavad Savisaart just selle pärast, mida ta Eesti riigi heaks teinud on. “Poleks Savisaart, poleks ka Eesti riiki ehk taas tulnud,” arvas Sepp.

Kuigi nii seeniorid kui ka veel kuuskümmend Saaremaa keskerakondlast näevad erakonna esimehena Savisaart, on Saaremaa keskerakondlased seni seisnud Jüri Ratase ja Kalle Laaneti selja taga. Mõlemad mehed on Savisaare juhtimisstiili viimasel ajal avalikult tauninud ja selgelt välja öelnud, et erakond vajab muutusi. Juulis esitaski Keskerakonna Saaremaa piirkonna juhatus eesotsas Kalle Laanetiga esimehe kandidaadiks Jüri Ratase. Kokku toetab Ratast 27 piirkonnast kolm, ülejäänud pooldavad Savisaare jätkamist.

Erakonna esimees selgub 27. augustil Tallinnas erakonna kongressil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)