Juhtkiri: Tugev käepigistus (1)

Juhtkiri: Tugev käepigistus

 

Ranitsatoetus pole riiklikult kehtestatud toetus, mida omavalitsused peaksid maksma. Nagu ka sünnitoetus, matusetoetus või mõni muu toetuse liik, mida linn või vald oma maksumaksjale tähtsa sündmuse puhul maksab. Sellest tulenevalt ei saa keegi viriseda, miks makstakse ranitsatoetust nii vähe või miks üldse ei maksta. Samas leiavad väga paljud omavalitsused, et see on peredele oluline, ja olgu see summa kas või mõnekümne bensiiniliitri raha, on asi seegi.

Kahju on tõdeda, et Kuressaare linnavalitsus ei ole veel leidnud võimalust toetada materiaalselt väikesi linnakodanikke, kes on alustamas oma elu vaat et tähtsaimat etappi. Võime küll öelda, et masu kestab, aga masu on mõjunud ka nendele peredele, kes lapsi kooli saadavad. Makse maksavad nad ikkagi edasi. Kui on, millest maksta. Ning vabanduse taha, et lapsi on palju, ka nagu pugeda ei saa. Sest see tähendab, et tulevikus on ka maksumaksjaid rohkem. Ranitsatoetuste taolised summad ei ole väga suured ning seetõttu oleks aeg see ilus komme ka linnas omaks võtta. Linnajuhtide tugev käepigistus pole ikka päris ranitsatoetuse aseaine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)