Merre kukkunud kapteni tütar palub saarlaste abi (4)

Eesti piirivalvelaev Valve toimetas teisipäeva õhtul sadamasse kuus Läti vetes Kolka neeme lähistel merehätta jäänud inimest, sest jahi kapten oli üle parda kukkunud. Kapteni tütar loodab oma isa veel leida ning palub selleks ka saarlaste abi.

Eile päeval helistas merre kukkunud kapteni tütar raadio Kadi toimetusse ja ütles, et tuul võib isa kanda ka Saaremaale ning seega palub ta inimeste abi oma isa leidmiseks, lootes, et ehk isal õnnestus siiski pääseda.
Läti vetes kaptenita jäänud jahi pardal oli kuus inimest – neli täiskasvanut ja kaks last, ütles Läti kaitseministeeriumi esindaja BNS-ile. Õnnetuspaigale suundusid Läti piirivalvealus Astra ja Läti õhuväe kopter. Päästeoperatsioonist võtsid osa ka Eesti piirivalvelaev Valve ja kuus kaubalaeva.

Politsei- ja piirivalveameti esindaja ütles BNS-ile, et kuueliikmeline reisiseltskond oli rentinud jahi Marupe koos kapteniga. Jaht oli teel Gotlandile. Õnnetuse juhtumise ajal oli ilm tormine, laine kõrgus oli 2,2 meetrit ja tuule kiirus üle 10 meetri sekundis.
Kapteni üle parda kukkumise järel muutus purjestatud jaht juhitamatuks. Reisijate kinnitusel ei olnud kaptenil päästevesti seljas. Eesti piirivalvelaev Valve võttis pardale kuus reisijat ja viis nad Läti Roja sadamasse. Samasse sadamasse pukseeriti ka jaht.

Pimeduse saabudes katkestasid kaubalaevad jahi kapteni otsingud, otsinguid jätkas Läti piirivalvealus Astra.
Ilmaolude halvenedes otsingud katkestati, kuid need jätkusid eile hommikul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)