Lugeja kiri: Saarte pärimuskultuuri suvi tõmbab otsad kokku

Täna tõmbab Veski trahteri õuel otsad kokku terve suve väldanud Saarte Pärimuskultuuri Suvi 2011, mis on pakkunud pärimuskultuuri austajatele toredaid elamusi.

Täna õhtul kell 19 on viimane võimalus saada osa mitmekülgsest folklooriprogrammist. Teile esineb naisansambel Ammuker, meesansambel Soe Jutt ja rahvapilliansambel Küi Sõrvest.
Võib juba ette öelda, et lõppkontsert tuleb vahva.

Tänavune suvi pakkus lõppkokkuvõttes elamusi kümne kontserdi jagu.
Avalöögi andsid VäRKSsepad, kes keskendusid tänavu oma instrumentidele, Mustjala noortel oli tore linnu- ja loomalugudega kava, Kuldkinga esitusest jäi meelde vallatu kulbitants. Tuntud headuses tantsisid ja laulsid Pöide naised. Salme poolt jõudsid meieni ka Meelespea tegemised. Nii et esinejaid oli saare servast serva ning lisaks vaatajaile said oma elamuse ka esinejad.

Ühed enim silmailu pakkunud esinejad olid jällegi Muhu memmed ja Lõõtsmoorikud koos oma tikkijatega, samas vajutas nunnumeetri raudselt põhja ka Inspira laululaste esinemine muuseumist paralleelselt kogutud salvestustega.
Kindlasti tahan tänada siinkohal ka kõiki Kuressaare linna kollektiive, kes on võtnud vaevaks end kohaliku pärimusega kurssi viia ja seda elus hoida: memmede laulu- ja tantsurühmad Mariella ja Kanarbik ning tantsurühm Pihlakas, kes tegi ilusat koostööd Aste Antsakatega.

Kiidan jätkuvalt Piiprelle, kelle kõrval on jõudsalt sirgumas Öieti noored, sellist vaimu on linna koolides väga vaja. Jõudu nende juhendajale Eena Margile.
Käsitöö poole pealt tooksin sel korral esile nii VäRKSseppade villa- ja puutöö nurga kui ka Piiprellide ja Öieti esinemisel kaasa teinud väikese noormehe, kes väga julgelt demonstreeris süüterooside valmistamist.

Tänud kõigile esinejatele, Veski tublile kollektiivile, Kuressaare linnavalitsusele ja kultuuriministeeriumile, kelle toel see üritus teoks on saanud. Suur aitäh ka meie püsikülastajatele, kelle ring on pidevalt suurenenud ja kes innustavad meid tegutsema ka edaspidi.

Maris Rebel
Kuressaare Kultuurivara
kultuurikorraldaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)