Juhtkiri: Kas mäss oleks ka meil võimalik? (13)

Juhtkiri: Kas mäss oleks ka meil võimalik?

 

Kui uskuda Londonis elavaid saarlasi, on Londoni mässu põhjustajad peamiselt töötud noored, kel pole võimalik elada vastavalt “prestiižsele” standardile ja kes on tekitanud lõppkokkuvõttes massipsühhoosi toel tõelised rahutused.

Kui aga mõelda juhtunu väidetavatele põhjustele, võib arvata, et ega meilgi ole kaugel see aeg, mil piskuga leppima pidavad töötud kangid haaravad. Rahulolematuses oma majandusliku seisuga võib säärane asi väga kergesti juhtuda – kui see juhtus “vana kapitalismi” ja tugeva majandusega Inglismaal, võib see tulla ka mujal, otse meie koduukse all.

Loomulikult ei sooviks säärast sihitut lõhkumist ja mässamist keegi, kuid on ju ka meie politsei märkinud, et kuritegevus kipub majanduslanguse ajal ikka ja jälle tõusma. Muide, Londoni sündmustes ja meie pronksiöös on juba paralleele nähtud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)