Saaremaalt sõidab harrastusteatrite festivalile neli truppi

Tänavu Jõelähtmes 12.–14. augustini toimuvale XI külateatrite festivalile sõidab Saaremaalt neli truppi.

Salme vallateater viib Jõelähtmesse L. Kadaku “Kuidas sõrulased näitemängu proovi tegid”, lavastaja Maire Sillevee. Lümanda näitering osaleb August Mälgu “Ema” lavastusega, lavastaja Helle Kesküla. Orissaare näitering etendab Jean-Paul Sartre’i “ Kinnise kohtu” ainetel kokku pandud ja Ellen Teemuse lavastatud “Timukaga” ning Tornimäe rahvamaja näitering Enn Vaiguri näidendi “Päike, tuul ja teekäija” ainetel Ingla Leisi lavastatud “Andrese loo”.

Festivali kunstiline juht Maie Ramjalg ütles, et korraldusliku poole pealt on veel tegemist. “Annaks jumal, et kõik korda läheks. Kuna meil ei ole muud, kui üks vana väike rahvamaja, siis oleme sunnitud kõik tekitama,” rääkis Ramjalg, kelle sõnul kerkib Jõelähtmes näitlejate linnak. On esinemistelk, kaks suurt magamistelki, naiskodukaitse tuleb oma söögi ja telkidega ning olemas on vabaõhulava. “Meil on natuke teistmoodi festival kui muidu.

Õnneks on meil olemas rahvamaja äärne jõekäär ning selle kasutame ära, laupäeval teeme seal karnevali,” märkis Ramjalg, avaldades lootust, et ilm tuleb hea. “Meie võit on siis, kui on kuiv,” lisas ta.
Seekord külastab festivali ka lavastaja Alla Zorina Moskvast. Kokku osaleb festivalil 22 truppi üle Eesti ning kolme päeva jooksul saab näha 23 etendust. Lavastusi hindavad tänavu Toomas Lõhmuste ja Maret Oomer.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)