Imeline Lõuna-Prantsusmaa Koguva Kunstitallis (1)

1. augustil avati Koguva Kunstitallis Piret Rohusaare maalinäitus Lõuna-Prantsusmaa vaadetest.

Kunstniku ammune soov oma sõnul oli maalida nii, nagu ta lapsepõlvelugude põhjal teadis kunstnikke seda tegevat. “Tahtsin käia ja otsida kaunist lõunamaist valgust. Teadsin neid ilusaid vaateid ja ihkasin tabada valguse-värvihetki,” rääkis Rohusaar, kes koges, kuidas valgus muutub ja päike liigub põhjamaalase jaoks kiiresti, varjud muutuvad nobedalt, tuues esile uusi sügavusi, kaotades ära eelmise hetke lummuse…

Kunstnik on elanud Koguva Kunstitalli perenaise Pirkko Silvennoise kaunis kodus Colomars’is, väikeses Prantsusmaa mägilinnas. Ta on vaadelnud ikka uuesti ja uuesti ümbritsevaid maastikke eri aastaaegadel ja proovinud mõista sealset päevavalguse kiiret muutumist.
Piret Rohusaare sõnul asub Pirkko kodu imelises kohas, kust avaneb vaade Vahemerele ja lumistele mägedele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)