Juhtkiri: Seitse jalga vett kiilu alla (1)

Juhtkiri: Seitse jalga vett kiilu alla

 

Kes meist poleks unistanud ümber maailma reisimisest? Enamik vahest. Purjekal seda teha tundub kõige loogilisem. Sest katab ju meie koduplaneeti vesi, mida mööda seilates saab tõepoolest pallile ringi peale teha. Jala sellist trikki ei tee. Kuskil peab ikka lennuki või laevaga sõitma.

Tundub kuidagi traditsiooniline, et järjekordsed ümberilma seilajad lahkuvad koduvetest taas kord just Roomassaare kaudu. Tegid seda ju ka Lennukil seilanud mehed, kes ümberilma purjetamises kõikide teiste jaoks märgi maha panid.

Saarte Hääl ei oska Sirjele ja Teedule muud soovida, kui seitse jalga vett kiilu alla ja mast maha. Loodetavasti naaseb Stella Pioneer pärast ümberpallireisi jälle sellisesse suurde mereriiki, nagu Saaremaa seda on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 170 korda, sh täna 1)