Saaremaine küüslaugu-mugul maksab 1 euro

Kuressaare turul stabiilselt püsiv kohaliku küüslaugu kilohind alla 10 euro ei lange ega tõuse – tegemist on mineva saaremaise kaubaga ning müüjad, kes sooviksidki hinda ehk natuke langetada, lähtuvad põhimõttest, et kauba hind olgu sama, mis kõrvalletis. Samas saaks küüslaugumugula hinna eest turult kilo värskeid kurke, porgandeid või kartuleid. Selle konkreetse hinna küsija lähtub oma sõnul kvaliteedist – tegemist pidavat olema eriti kibeda küüslauguga.

Müüja Milvi ütles Saarte Häälele, et hind on normaalne ja inimesed ostavad küüslauku nii tükkhaaval kui ka kilokaupa. “Ilmselt ei peeta kalliks, ostavad kohalikud ja ka soomlased enne ärasõitu.” Milvi mainis ka, et küüslauguhind on võrreldes eelmise aastaga tõusnud, aga eks ole ju kõik see elu kallimaks läinud.

Milvi ise müüs ka karusmarju hinnaga 1,5 eurot tops – üsna krõbe hind. “Tikrid on kallid – need on küll rohkem mõeldud turistide jaoks,” põhjendas müüja, lisades, et siiski on ka kohalikud valmis raha välja käima.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 156 korda, sh täna 1)