Mihhail Afanasjev oli ülemaailmsel olümpiaadil edukas (3)

Mihhail Afanasjev oli ülemaailmsel olümpiaadil edukas

 

Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi õpilane Mihhail Afanasjev võitis USA-s ülemaailmsel lingvistika-olümpiaadil pronksmedali. Riikide arvestuses oli Eesti kolmas.

27 riigi 108 osaleja seas oli saarlane 24. Pronksmedaleid jagati peale tema veel 12 osalejale.
Lingvistikaolümpiaadil peavad osalejad näidete põhjal aru saama mõne vähetuntud keele seaduspärasustest ja hiljem ülesandeid lahendades neid reegleid rakendama. Tänavu murdis Afanasjev pead näiteks sanskritikeelse luuletuse, fääri keele häälduse ja triipkoodi olemuse üle. “Triipkood oli kõige raskem, see oli huvitav ülesanne, aga nõudis väga palju aega,” märkis sel alal maailmatippu kuuluv koolipoiss.

Kuigi lingvistika on keeleteadus, ei eelda ülesannete lahendamine tugevat filoloogilist tausta, piisab ka kiirest taibust. “Eks seal läheb ikka kõvasti loogikat vaja,” põhjendas Afanasjev oma edu. “Kuigi ma olen viimasel ajal aeglasemaks muutunud, tuleb kogemusi juurde ja ülesannete lahendamisega saab hakkama.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)