Merepäevade tule toob Kuressaarde Admiral Cowan

Juuli alguses tulevikumuusikafestivali Juu Jääb Kaali kontserdil süüdatud ja Muhu väina regatiga meresõpruse märgiks Tallinna merepäevadele läkitatud tuli saabub sel reedel koos Kuressaare vapilaevaga EML Admiral Cowan Saaremaale tagasi. Laeva pardal oleva tule võtab vastu Kuressaare linnapea Mati Mäetalu.

Miinijahtijal saabuva tulega süüdatakse õhtul kell 19 Kuressaare XV merepäevade avamisel sümboolselt merepäevade majakas. Kulminatsioonina süttib samast tulest aga ilutulestik merepäevade lõpetamisel.
Admiral Cowan sildub Roomassaare sadamas reede hommikul kell 9 ning kõik huvilised on oodatud laeva vastu võtma.

Tuli, millega tänavused merepäevad sümboolselt avatakse ja ka lõpetatakse, süüdati tulevikumuusikafestivali Juu Jääb Kaali kontserdil. Siis andis laulja Tõnis Mägi tule üle mullu X-41 jahiklassi maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud Mati Sepale, kes selle omakorda Muhu väina 54. regati avamisele toimetas. Regati esimesel etapil Roomassaares võeti tuli Kuressaare tänavuste merepäevade majakasse ning saadeti taas teele – sedakorda Tallinna merepäevadele. Nüüd, ligi kuu pärast teekonna algust, jõuab see lõpuks Kuressaare XV merepäevadele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)