Kuressaarest leiti huvitav putukas (24)

Kuressaarest leiti huvitav putukas

 

Eile lõuna paiku leidis Kuressaares Kastani tänavas elav naine oma terrassilt seninägematu putuka, kes esmapilgul meenutas putukavastset, kuid samas ei saa välistada võimalust, et tegemist võib olla täiesti uue putukaliigiga.

“Küllap see kukkus lennukiga alla või jäi tsirkusest Saaremaale?” naljatas putuka leidnud Külli, lisades, et loomakese leidis ta oma kodu terrassilt ning arvas esialgu, et tegu on linnu väljaheite või kuivanud puulehega. Naine polnud varem niisugust putukat näinud ning soovis seetõttu spetsialistidelt nõu küsida.

Eesti loodusmuuseumi entomoloog Uno Roosileht ütles Saarte Häälele, et tegemist võib olla nii putukavastse kui ka uue putukaliigiga, kuid täpselt ei osanud mees isendit määrata. Roosileht märkis, et kahjuks on Eestis liialt vähe entomolooge, kes niisuguste juhtumitega tegeleksid, seega tekib paratamatult olukordi, kus ei teata ega osata inimeste päringute põhjal putukaliike määrata. “Putukaid on nii palju ja kõikidest liikidest Eestis me lihtsalt ei oma ülevaadet,” sõnas Roosileht.

Entomoloog lisas, et kuna tema on spetsialiseerunud mardikate uurimisele, on tal karbis hetkel mitu määramata mardikat. Nendega tegelemine vajaks samuti põhjalikumat süvenemist ja aega.

Kui keegi lugejatest suudab selle putuka ära määrata, siis palume sellest teada anda Saarte Hääle toimetusse telefonil 45 30 206 või e-posti aadressil saartehaal@saartehaal.ee .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 220 korda, sh täna 1)