Tahad saada kodumaist köögi- või puuvilja või metsakraami, sead ikka sammud kõigepealt turule. Sinna jõudes avastad, et hinnad on kõrged. Isegi liiga kõrged. Tekibki dilemma, et tahaks nagu kodumaist, aga hammas ei hakka peale. Ja sammud nukralt mõnda kaubanduskeskusse näiteks Hiina küüslauku ostma.
Kahjuks on nii, et Kuressaare turu müüjad orienteeruvad pahatihti turistile. Turist on nõus maksma hingehinda näiteks topsitäie tikrite eest, et nendega siis linnavahel jalutades maiustada. Kohalik inimene, kes tikrimoosi keeta tahaks, seda hinda maksta ei jaksa.
Huvitav, kui hinnad oleksid madalamad, kas turumüüja teenistus oleks siis suurem kui müües vähe, aga kalli hinnaga sellelesamusele turistile? Ehk keegi teeks proovi!
keegi ei keela metsa minna või ise kasvatada
Ma ei tea kedagi, kes oleks ülikallilt müües rikkaks saanud. Korralik kasum teenitakse ikka käibe pealt.
Püsiühendus tooks mandrilt inimesi, kes nende verimejate poolt kehtestatud hinnad alla lööks. Otsitakse Saaremaa hunte ja muid murdjasid ikka metsadest, aga need on hoopiski turul.
“Aga”le teadmiseks, et meie metsades küüslauku ei kasva.
Ah miks mandril odavam on? Eks ikka seetõttu, et kodumaise kraami pähe müüdav Poola ja Leedu kaup viib hinnad alla.
mis viga rääkida, et hinnad kõrged. kasvatamine on kulukas. terve suve olen kastnud kalli linna veega. kasvatan oma tarbeks, rohkem nagu hobi kusjuures kallis hobi
kasvab küll ja see ka küüslauguline…
Kuressaares ei tasu midagii turult osta. Müüjad arvavad, et kõik on miljonärid.
minge vaadake,kuidas läheb talunikul ,kes kasvatab küüslauku tervel hektaril.kas varsti saab odavamat küüslauku.
kes see siin konnatiigis käibest räägib,tee rikkur silmad lahti,sõida ringi jne
väike vihje sulle :terve eesti =moskva eeslinn
Kasvatamine on Saaremaal ikka kole raske ja kulukas… mandril aga kerge ja odav :)
kartul kirves, hernes kirves, jne. Aga tõesti, keegi ei keela ise kasvatada. Kõigepealt valmistad sügisel maa ette, siis hooldad kevadel vastavalt taimedele, paned sõnnikut, siis taimed või seemned mulda, siis rohid, muldad, kastad, korjad saaki, sorteerid ja puhastad seda ning sead sammud turule. Vot kui olete kõik eelnevad sammud ära teinud, siis lugege kokku oma töötunnid ja jagage saagi kogusega, arvutage oma tulu ja teie toote hind ongi käes. Kas läks keeruliseks? Minge ja harige siis ennast veidike!
ja töötunni hind peab olema nagu soome ehitajal
jätsid ütlemata veel turul müügiplatsi eest võetav tasu
Ja kuhu jäävad kasvataja riigimaksud? Ning veel tasu igasuguste töendite eest, et kaup müümiseks kölbulik… Raha tahavad saada köik, aga välja anda mitte.
Huvitav, et kas Saaremaal on siis töötund nii palju kallim? Võrreldes mandriga? Hinnad seal ju turul palju odavamad.
ka Tallinnas on platsimaksud ja riigi maksud ja töökulud ja… rahvast küll palju,kuid ka müüjaid palju,kuid hind ikkagi tunduvalt sõbralikum.Miks?
Ütleksin ainult seda, et teil lihtne õelda minge kasvatage ise. Aga kas te ka seda teate, et leidub ka selliseid linna inimesi kellel ei ole ühtegi maal elavat inimest tuttavaks ega siis veelvähem rääkida oma maalapikesest. Seega ongi hea kui müüakse kohalikku kaupa turul. Hind võiks olla rahakotile kohasem küll. Aga no kui hinnast rääkida siis kõik mis on öko ja kohalik ongi alati muust kaubast kallim. Kogemus omast käest. Kas osta öko-ketšup mille kogus on 500g ja maksab 29kr või osta kilone ketšup ja maksab paar krooni rohkem? Kumma teie valiksite siis. Mina valisin loomulikult selle kilose kuna seda oli pea sama hinna eest rohkem. (Hinnad kroonides kuna seda mäletan eelmise aasta lõpust, eurodes ei tea hindu).