Juhtkiri: Hinnad turisti jaoks (17)

Juhtkiri: Hinnad turisti jaoks

 

Tahad saada kodumaist köögi- või puuvilja või metsakraami, sead ikka sammud kõigepealt turule. Sinna jõudes avastad, et hinnad on kõrged. Isegi liiga kõrged. Tekibki dilemma, et tahaks nagu kodumaist, aga hammas ei hakka peale. Ja sammud nukralt mõnda kaubanduskeskusse näiteks Hiina küüslauku ostma.

Kahjuks on nii, et Kuressaare turu müüjad orienteeruvad pahatihti turistile. Turist on nõus maksma hingehinda näiteks topsitäie tikrite eest, et nendega siis linnavahel jalutades maiustada. Kohalik inimene, kes tikrimoosi keeta tahaks, seda hinda maksta ei jaksa.

Huvitav, kui hinnad oleksid madalamad, kas turumüüja teenistus oleks siis suurem kui müües vähe, aga kalli hinnaga sellelesamusele turistile? Ehk keegi teeks proovi!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)