Muhu kooli juhiks saab Andres Anton (10)

Muhu põhikooli direktorina asub uuest õppeaastast tööle Andres Anton, kes tuleb saarele Tallinnast.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles eile Saarte Häälele, et lõppkokkuvõttes valiti koolijuht kahe vestlusele kutsutud kandidaadi hulgast – kolmas, kes samuti nn teise vooru pääses, ei ilmunud kohale.

“Antoni kasuks otsustasime seetõttu, et tegemist on inimesega, kes on aastaid pedagoogina ja ka õppealajuhatajana töötanud, kes tunneb hästi praegust koolisüsteemi ning ehkki ta on 13 aastat ametis olnud ärijuhina Maalehes, lõpetas ta kevadel direktoritele mõeldud koolituse,” rääkis Liitmäe, lisades, et tegemist on tõesti hingelt pedagoogiga. “Eks üks väike pluss oli ka see, et tegemist on meesterahvaga – koolides on väga vähe meesõpetajaid ning kui meie eelmine direktor kevadel ära läks, õhkasid paljud, et nüüd võiks üks tubli meesdirektor tulla,” lisas Liitmäe.

“Ma olen ju Tartu ülikoolis õpetajaks õppinud, sellepärast tahan sellesse ametisse tagasi tulla,” ütles Anton ise. Muhu kooliga, kus on umbes sada õpilast, ei ole mees aga varem kokku puutunud, nüüd käis kooli üle vaatamas ja Muhu koolimaja talle meeldis. “Eelnevalt olen suhelnud ka endise direktori proua Sentaga ja ta jättis mulle väga hea mulje,” kiitis Anton. Ta lisas, et Muhu saare kasuks otsustamine ei olnud talle sugugi raske, sest talle meeldib see saar, ta on siin palju kordi käinud ning Muhus on tal ka palju tuttavaid ja sõpru.

“Nüüd tuleb vaid lahendada elamispinna küsimus ning vallavanemaga leppisime kokku, et 22. augustist olen ametis,” märkis vastne koolijuht.
Üldse osales Muhu kooli direktori konkursil kuus kandidaati.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 241 korda, sh täna 1)