Ajakirjanik arvab: Kas silla tulles jääme nälga? (8)

Kui pühapäeval Viljandist Kuressaarde hääletasin, kurtis mind peale võtnud autojuht uute praamide sõiduaegade ja järjekordade üle. Olin algul segaduses, sest uued parvlaevad on ju suuremad ja kiiremad, ent hiljem selgus, et ma ei mõtle piisavalt loominguliselt – mees rääkis söögijärjekordadest. “Uued praamid sõidavad nii kiiresti, et me ei jõua naisega enam praadi lõpuni süüa!” kurtis ta. Tegu oli muide pooleldi saarlasega, kes vähemalt paar korda kuus üle väina sõidab.

Võiks ju muiata ja eks nii on naljatanud teisedki, ent too mees rääkis täiesti tõsiselt, nuttis vana head Regula aega taga ja kirus hingehinna eest ostetud kohvi. Minus tekib aga küsimus, mis tast siis saab, kui sild tulema peaks. Absurdne küsimus küll, ent tema mure läheb minu arvates samasse kategooriasse.
Kiiremast laevaühendusest on saarlased unistanud ja rääkinud aastaid ning kui see viimaks olemas on, hakkame kibekähku uusi probleeme otsima.

Asi pole ainult parvlaevades. Kuuleme lehetoimetuses sageli, kuidas inimesed kurdavad nii linnasiseste kui ka Nasva teetööde üle. Üks lugeja palus paar nädalat tagasi linnavalitsuselt aru pärida, miks peab pindamistöid tegema just ooperipäevade ajal – nii on kingadega tülikas lossihoovi pääseda. Korrast ära teed on habemega teema, ent nende parandamise ajal on alati kohal keegi, kelle elu see vähem või rohkem häirib.

Iga inimene teab ja isegi targad psühholoogid kinnitavad, et oma mured on kõige olulisemad, ja see, et kusagil mujal halvemini läheb, ei tee neid väiksemaks, aga viimaste näidete põhjal tundub küll, et võiks veidi vähem vinguda.
Muidugi võib vastu vaielda, et headel aegadel tulebki pisiasjadega tegeleda, et elu veel paremaks läheks, ent kusagil tuleks piir ette tõmmata. Seda enam, et Kuressaarest Kuivastusse sõidab auto veidi üle tunni ja enamikesse Eesti asustatud paikadesse jõuab pärast seda paari tunniga. Seetõttu võiks tee peal poest näksimist võtta ja seapraed kodus ära süüa, siis ei hakka kõht praamil korisema ja närvid jäävad rikkumata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)