VIDEO: Väljakaevamised on toonud linnuse kohta huvitavaid avastusi

Kuigi arheoloogilised kaevamised Kuressaare piiskopilinnuse hoovil on alles poole peal, on senised avastused olnud muljetavaldavad. Üks leidudest on pill, mis on üle 300 aasta mulla all püsinud ja terveks jäänud, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Aga ajaloolastel on väljakaevamistega seoses selgunud ka huvitavamaid asju. Kuigi oli teada, et praeguse linnuse seinast kümnekonna meetri kaugusel oli kunagi veega vallikraav, siis teada polnud, et seda ümbritsesid mõlemalt poolt kaitsemüürid.

“Üks oluline aspekt on see, et vallikraavi välisküljel oli müür, mida me varem ei teadnud. Teadsime ainult sisemisest müürist,” rääkis arheoloog Garel Püüa. Samuti loodetakse praeguste väljakaevamistega täpsustada linnuse vanust. “Ega see täpsustus lihtne ei ole, pigem on küsimusi juurde tulnud, kui oleme suutnud vastata. On hinnatud, et linnus on keskajal rajatud, aga vanemad leiud kipuvad jääma 15. sajandisse. Seda kõige vanemat kihti ei suuda me üles leida,” selgitas Saaremaa Muuseumi projektijuht Tõnu Sepp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)