Suuremateks maaomanikeks soomlased ja rootslased

Ajaleht Postimees kirjutas eile, et Eesti kinnistusregistri andmetel kuulub Eesti maa 67 riigi esindajatele. Füüsilistele isikutele kuuluvast kinnistatud maast kuulub seejuures välismaalastest eraisikutele ligi 2,2 protsenti.

Eesti maa vastu on huvi tundnud ka üsna eksootilist päritolu inimesed – näiteks on Svaasimaa kuningriigi kodanikel oma osake Saaremaast ja Iraani islamivabariigi kodanikel valdusi Pärnumaal.

Enamiku maakondade puhul on eestlaste kõrval suuruselt järgmisteks maaomanikeks lähinaabrid: soomlased, rootslased või venelased. Nii ka Saaremaal, tervelt kolm protsenti Saaremaa füüsilistele isikutele kuuluvast maast on saarlaste endi kõrval põhjanaabrite omanduses. 1,8 protsenti moodustavad aga rootslaste valdused.

Kokku on Saaremaal kinnistatud kogupinnast füüsiliste isikute omanduses ligi 75 protsenti. 18 protsenti on juriidiliste isikute omanduses ja 6,3 protsenti ava-õiguslike juriidiliste isikute (riik, riigiasutused, kohalikud omavalitsused) käes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)