Minister keerutab maavanema nimega (8)

Uue Saare maavanema kandidaadi nime suve lõpuks välja pakkuda lubanud regionaalminister Siim-Valmar Kiisler veetis eelmisel nädalal puhkust koos Kaido Kaasikuga. Samas ei soostunud ta Kaasiku nime keelele võtma uue võimaliku maavanema nimena.

“Ütleme nii, et ma tulin Kaidole külla,” vastas regionaalminister Siim-Valmar Kiisler Saarte Hääle küsimusele, kuidas tema Valjala kandi ühele tippsündmusele Jööri folgile sattus. Kiisler viibis Valjalas koos perega.

Küsimusele, kes saab Saare maavanemaks, vastas Kiisler muiates, et küllap ikka see saab, keda teie arvate. Teadupoolest on uue maavanema isiku puhul enim spekuleeritud just praeguse Valjala vallavanema Kaido Kaasiku nimega. Läbi on käinud ka koolijuht Toomas Takkise ja ekspankur Aivar Sõrme nimi.
Saarte Hääle ajakirjaniku küsimusele, kes Kaasiku asemel siis valda juhtima hakkab, vastas minister, et seda peab ajakirjanik Kaidolt endalt küsima.

Kaido Kaasik ise ministri sõnu kommenteerida ei soovinud, kuid andis aimu, et lähinädalatel on sel teemal üht-teist uudist oodata.
Lisaks vallale pole Kaasiku kandidatuur arutluse all olnud ka Saaremaa omavalitsuste liidus (SOL), mille just esimees Kaasik on. Organisatsiooni aseesimees ja Salme vallavanem Kalmer Poopuu avaldas arvamust, et kui Kaasiku kandidatuur peaks üles tulema, siis vaevalt keegi vastu oleks. “Ja kes seda meie käest küsikski,” arvas Poopuu ja lisas, et midagi kindlat ta öelda ei saa. “Kui arutelu tuleb, ju siis kuuleb. Üldiselt ju keegi vastu pole ja kuidas ta ise tahab.”

Kuigi tavapäraselt on kohaliku omavalitsuste liidu käest n-ö kinnitust küsitud, tasuks meenutada, et eelmise maavanema nimetamise puhul seda ei tehtud. Toomas Kasemaa pandi ametisse, kuigi SOL tema suhtes seisukohta ei võtnud.

Ivika Laanet, Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)