Priidi Saar: Olen elu kalamehena ära elanud

Priidi olnud kaheaastane poisinakats, kui isa ta esimest korda merele kaasa võttis. Mees ise seda loomulikult ei mäleta, aga teised on rääkinud, et laps oli hirmsasti üle parda “kalu söötnud”. Aga koolipoisina oli ta juba igal suvel kalamehest isale abiks. 16-aastaselt sai Priidi kutselise kalamehe tunnistuse ja sedamoodi kutselise kalurina on ta oma elu siiamaani ära elanud.

“Ega ma pole oma elus muud tööd teinud küll,” jutustab mees laeva reelingule toetudes. “Korra vene aja lõpus pidasin loomi ka. Mul oli laudas 66 siga ja neli pulli.”

Priidi räägib neist aegadest, kui kalamees oli ikka austatud ja jõukas mees. “Mul oli naine kooliõpetaja. Tema palk oli nii niru, et mina teenisin tol ajal ühe päevaga sama palju, kui tema sai kuu aja eest.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)