Eliitpäästjad: Kes midagi ei oska, on lihtsalt lahe (1)

Eliitpäästjad: Kes midagi ei oska, on lihtsalt lahe

Foto: Peeter Kukk

Kuude pikkune trenn on end ära tasunud: Kuressaare komando mehed on tulnud Eesti päästjate kutsemeisterlikkuse võistlustelt koju karika, kuldsete medalite ja kerge pohmelusega. Kui komando auto järgmisel korral väljakutsele sõidab, uhkeldab tema ees silt “Eliitkomando 2011”.

Kui te arvate, et päästjate kutsemeisterlikkuse jõuproov kujutab endast suvalisi suvepäevi, kus mitu päeva kärssa leotatakse ja siis paar minutit võisteldakse, siis te eksite – nii oli asi kolm aastat tagasi. Praegu kannab Türil peetav võistlus nime Eliitkomando ja füüsiliselt ning vaimselt rasked võistlused vältavad kaks päeva.

Uskuge või mitte, nendeks võistlusteks tõesti treenitakse ja seda kuude kaupa. Keset meie suvist leitsakut said mehed Kuressaare komandos kokku ja hakkasid aja peale end päästjavormi riietama. Nii kaks korda järjest, pärast seda olid riided juba liiga higised, et selga minna. Tuli oodata ja lasta riietel kuivada.

Pärast rasket treeningperioodi läksid Kuressaare päästjad üleriigilisele Eliitkomando võistlusele ja 15. juulil tasus vaev end kuhjaga: võit, 450 eurot, rändkarikas, au, kuulsus ning loomulikult Viljandi kolleegidelt saadud õlu. Juba teist aastat veavad meie mehed viljandlastega kasti õlle peale kihla, kes parema koha saab. Siiani on võidud jäänud saarlastele.

Viljandi osapool loodab, et varsti peaks see tehing ka neile sisse tooma hakkama, odav lõbu see enam pole. Õnneks on saar-lased sõbralikud ja lubavad ametivennale märku anda, kui mõnes poes õlu soodushinnaga müüki tuleb, saab varem valmis osta.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)