Turismiinfokeskuses töötab pesueht lätlasest praktikant (1)

Turismiinfokeskuses töötab pesueht lätlasest praktikant

ABIKS IKKA: Kuna lätlased külastavad Saaremaad palju, on Baiba Skutele läti keel igati abiks.
Foto: Raul Vinni

Juba viiendat aastat on turismiinfokeskuses praktikant Läti ülikoolist, kelle pakutavat teenust oskavad lõunanaabrite suuremad turismikorraldajad juba ise küsida.

“Kuna lätlane on soomlase järel arvukuselt teine külastaja Saaremaal, on lätikeelse praktikandi olemasolu turismiinfokeskusele suureks lisaväärtuseks,” rääkis keskuse juhataja Karmen Paju. Infot küsima tulnud lätlastele on alati meeldivaks üllatuseks, kui selgub, et nad saavad siin, Kuressaares, suhelda oma emakeeles.

“Seekordne praktikant Baiba Skutele on oma tegutsemises ja õpingutes väga süstemaatiline,” ütleb Paju. Tõepoolest, praktikandi ees laual lebab Saaremaa kaart, mis on paksult täis märkusi ja värvilise markeriga ülejoonitud sõnu. Skutele sõnul on ta üritanud Saaremaast siin oldud kuue nädala jooksul võimalikult palju teada saada ja ringi reisida. Kuna Lätist naljalt tuuleveskeid ei leia, tõstab Skutele meie turismiatraktsioonidest esile just Angla tuulikud, neiule endale meeldib aga enim Panga pank.

Loomulikult ei saa lätlastega Saaremaast rääkides ümber ka saartest kui sellistest. “Juba saar ise on lätlaste jaoks alati eriline,” ütleb Skutele, Saaremaa suurima tõmbenumbrina näeb praktikant aga meie loodust ja maastikku.

Kuressaare turismiinfokeskuses on viimased viis aastat töötanud praktikant Vidzeme rakendusteaduste ülikoolist. Varasemate praktikantide tööviljana on näiteks valminud Kuressaare kodulehe lätikeelne versioon, mida uus praktikant nüüd täiendab ja parandab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)