Kuressaare jahisadamat väisas taas saja-aastane kaubapurjelaev

Kuressaare jahisadamat väisas taas saja-aastane kaubapurjelaev

Foto: Peeter Kukk

Kuressaaret esimest korda 1993. aastal sama purjekaga külastanud kapteni sõnul ei ole kusagil toimunud nii kiireid muudatusi kui siin Kuressaares ja üldse Eestis. Kapten Jochen Storbeck (pildil) on Saaremaal sageli käinud ja näinud selle muutumist, muidu oleks ehk isegi raskusi koha ära tundmisega.

Suuri muutusi on läbi teinud ka purjedega kaubalaev Petrine ise. Ehitatud 1910. aastal kaubalaevana, teeniski ta oma esimesed 50 aastat kaupmehi. 1960. aastal jäi aga seisma ja oli muutumas vrakiks, restaureerimistööd algasid 1980 ja praegu seilab Petrine kapten Storbecki käe all ringi iga suvi, reisijateks sõbrad, tuttavad ja ka turistid. Vana komme naiste laeva mittelaskmise kohta ei kehti, tänapäeval ronivad nad isegi masti nagu ka fotolt näha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)