Statistika: Kuressaare on Eesti turvalisim linn

Justiitsministeeriumi avaldatud kuritegevuse statistika aastaraamatust nähtub, et Kuressaare on jätkuvalt Eesti kõige turvalisem linn, vahendab Kuressaare linnavalitsus.

Eesti 15 linna arvestuses on Kuressaare justiitsministeeriumi andmeil olnud turvalisim ka varasematel aastatel, mullu langes kuritegude arv 10 000 elaniku kohta 23% võrreldes 2009. aastaga. Selle näitajaga on Kuressaare heas mõttes esirinnas: Viljandis vähenes kuritegevus mullu 16%, Paides 15%, Rakveres 9% ning Valgas 8%. Seitsmes linnas jäi kuritegevus praktiliselt samale tasemele, kasvas see aga Võrus, Sillamäel ja Narvas.

Saare maakonnas vähenes mullu kuritegevus 2009. aastaga võrreldes 15%. 10 000 elaniku kohta pandi mullu Saaremaal toime 143 kuritegu. Selle näitajaga on Saare maakond turvalisuselt teisel kohal Hiiumaa järel, kus 10 000 elaniku kohta pandi 2010. aastal toime 102 kuritegu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)