Kolm küsimust Maxima kohta (2)

Maxima on tegelikult kena kauplus küll, teenindajad on seal kenad ja abivalmid inimesed, aga mõni asi kaupade paigutamise juures mind natuke häirib.

 Esimene asi on see, et mina söön kindla pagari leivatooteid, aga raske on neid Maximas üles leida, sest leivad on seal kõik omavahel segamini. Küsisin ka teenindajatelt, miks ühe pagari tooted ei võiks olla kõik ühes kohas, öeldi, et suured ülemused käsivad need niimoodi panna – teenindajad ei saa midagi parata!

Teine asi on värsketesse salatitesse puutuv. Kõik on korralikud, head ja vastavalt hinnale ning maitsele, aga seal on üks kole komme. Kui salatit vaagna peal vähem järel on, siis aetakse see vaagnal laiali. Sel moel kaotab salat oma kvaliteedi. Ma olin enne toitlustuses tööl ja ma tean, kuidas toimima peab. Kuid selleski osas tuli sama vastus – ülemused ütlevad, et nii peab! Õhk aga on ju see, mis toitu rikub. Riknemisprotsess hakkab kohe pihta, kui toit on õhu käes ning mida laiem ala on õhule avatud, seda suurem on riknemisprotsess.

Kolmas asi, mis tegelikult on pea igas toidukaupluses, on see, et sügavkülmakirstud on üle normi kaupa täis topitud. Sügavkülmakirstudes on sees kaks punast piirkriipsu, millest saadik tohib neid täita. Ülemine punane joon on n-ö säilivuspiir, sest sellest kriipsust ülevalpool pole enam nõutud tasemel külma, kus toit säiliks. Jälle põhjendatakse – kusagile peab ju kauba ära panema!

Muidu on Maximas kõik tore, nagu ma juba ütlesin, töötajad on kenad ja kauplus hea, aga need on need mõningad asjad, mis töötajatest ei sõltu, kuid päris õigesti pole ka.

Johan Steinberg

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)