Helmut Kohli abikaasa piinarikas elu (2)

Helmut Kohli abikaasa piinarikas elu

KANTSLERIKS: See pilt Helmut ja Hannelore Kohlist on tehtud 1982. aastal.

Saksamaa endise kantsleri ja riiki taasühendanud kantsleri Helmut Kohli abikaasa Hannelore Kohli vägistasid Vene sõdurid, kui ta oli vaid 12-aastane. Kogu elu tuli tal aga veeta oma erakordselt ambitsioonika mehe varjus. Kõigest sellest on kirjutatud raamatus, mis nägi hiljuti ilmavalgust – raamat ilmus täpselt kümme aastat pärast Hannelore Kohli enesetappu.

Raamatu ”Die Frau an seiner Seite – Leben und Leiden der Hannelore Kohl” (”Naine tema kõrval – Hannelore Kohli elu ja kannatus”) ilmus juunis Müncheni kirjastuse Heyne Verlag vahendusel ja selle autoriks on saksa publitsist Heribert Schwan. Just temale usaldas naine oma elu saladused. Nende vestlus leidis aset vaid paar kuud enne Hannelore Kohli enesetappu.

Heribert Schwan kirjutab: ”Ma mõistsin tema avatust ja tema antud volitust, et kunagi tulevikus võin avalikustada selle, mis ta mulle enesetapule eelnenud kuudel ja nädalatel rääkis.” 2001. aasta 5. juulil võttis rasket haigust põdev Saksamaa ekskantsleri naine Ludwigshafenis asunud kodus surmava annuse morfiini.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)