Ameerika riigivõlg – ajaga võidu

Ameerika seadusandjad on ajaga hätta jäänud, et tõsta riigi laenulimiiti.

The Economist kirjutab, et ajal, mil USA rahvasaadikud kauplevad eelarvekärbete küsimuses, jätkab võlakell tiksumist. Asjatundjate väitel võib USA riigivõlg 2. augustiks olla ligikaudu 14,3 triljonit dollarit (u 96% SKP-st), praeguste seaduste kohaselt riik sellest üle laenata ei tohi. Kui USA võimukandjad selleks ajaks kokkuleppele ei jõua, muutub maailma võimsaim riik maksujõuetuks.

See omakorda võib aga kaasa tuua tohutu suure finantskollapsi, ütles föderaalreservi (USA keskpank – toim) juhataja Ben Barnanke. 1940. aastast alates on kongress juba 91 korral riigilaenu limiiti kas tõstnud või muutnud selle määratlust. Neist 36 korda on see toimunud ajal, mil presidendiks oli demokraatliku partei esindaja nagu praegu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 42 korda, sh täna 1)