Nädal tuleb kuum ja äikeseline (1)

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi nädalaprognoosi kohaselt on alanud nädalal suur hoovihma ja äikesevõimalus, nädala teisel poolel tõuseb temperatuur üle 30 soojakraadi.

Teisipäeval on oodata intensiivseid sadusid ja äikest, Lääne-Eestis õhtul sadu lakkab. Kolmapäeval jõuab sooja frondiga seotud nõrk sadu peamiselt Lõuna-Eestisse. Neljapäeval satub Eesti kuuma ja kõrge õhuniiskusega õhumassi. Hoovihma tõenäosus on pisut suurem Lääne-Eestis.

Päeval on sooja 25–31 kraadi. Reede püsib tõenäoliselt veel üksikute hoovihmadega. Laupäeval ja pühapäeval on saju ja äikese tõenäosus suur. Esmaspäeval võib Venemaal asuv kuum kõrgrõhuala taas tugevneda ning uus soe võib kagutuule toetusel ka Eestisse jõuda. Kohati sajab hoovihma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)