Lugeja küsib

Tööandja teavitas, et kavatseb ettevõtte maha müüa ja me saame endale uue tööandja. Tundes uut juhatuse liiget olen juba praegu veendunud, et meie koostööst midagi välja ei tule. Kas ma saan ise otsustada, kas soovin lepingu üleminekut või töösuhte lõpetamist?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Urve Stroom:
Töölepingu seadus (TLS) ei sea töölepingute üleminekut sõltuvusse töötaja nõusolekust või soovist. TLS-i § 112 lg 3 sätestab tööandjale keelu lõpetada tööleping ettevõtte ülemineku tõttu. Direktiivi 2001/23/EÜ artikli 4 lg 1 kohaselt on lubatud selline lepingu lõpetamine majanduslikel, tehnilistel ja organisatsioonilistel põhjustel, kui see toob kaasa muudatused tööjõus.

Töötajate olukorda mõjutavate muudatuste osas tuleb nii uuel kui ka endisel tööandjal kohtuda ja konsulteerida usaldusisiku või tema puudumisel töötajatega, et kavandatavates meetmetes kokkuleppele jõuda. Ka töötaja ei saa töölepingut erakorraliselt üles öelda vaid ettevõtte ülemineku tõttu, sest selline töölepingu lõpetamise alus TLS-is puudub. Kui töötajale mingil põhjusel ei sobi lepingu üleminek, on võimalik kasutada TLS-i § 85 lg 1 sätestatud võimalust leping korraliselt üles öelda, mis ei too kaasa lepingu lõpetamise hüvitist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)