Huntide kätte jäi veel kolm lammast (9)

Huntide kätte jäi veel kolm lammast

 

Läinud nädalal toimunud murdmistele Mustjala vallas Paatsa külas tuli selle nädala algul lisa: Kaido Eigo leidis oma karja hulgast veel kolm värskelt murtud looma.

Murdmisjäljed on täpselt samasugused nagu eelmisel korral, läbi on näritud lammaste kõrid ning üks loom on seejuures suuresti söödud. “Lisaks on üks kaela pealt viga saanud, aga tema oli elus, saime rohtu peale panna ja võib-olla kosub,” rääkis Kaido Eigo (fotol) Saarte Häälele. Lammaste omanik on veendunud, et seegi kord ei jää tõenäoliselt viimaseks, mil murdjad ta karja kallal käivad.

Ka pärast eilset murdmist käisid Kaido Eigo kutse peale sündmuskohal keskkonnaameti vastavad spetsialistid toimunut hindamas. Kui eelmise nädala lõpul märkis keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus Saarte Häälele, et lammaste murdjateks võis olla ka hulkuv koerakari, siis eile Eigo sõnul nii väga koertest enam ei räägitud.

“Ka naaberkülast üks staažikam jahimees käis kohal ja temagi ütles, et siin ei ole mingit kahtlust – see on huntide töö!” rääkis Eigo. “Siin on juba nii palju infot, et hundid on liikvel ja neil on pesakond,” lisas ta.

Lisaks murdmistele on Eigo sõnul murekoht ka see, et nädala lõpul ei tuldud Väike-Maarjast, kus põllumajandusloomi utiliseeritakse, korjustele järele. Uuele Saaremaa-ringile peaks Väike-Maarjast tuldama täna, kuid suurt midagi Paatsalt ära viia Eigo sõnul enam polegi.

“Ussid sees, siuke elu käib – lammastest on suuresti ainult nahad ja luud järgi,” rääkis lammaste omanik võikast vaatepildist. Kaido Eigo on koledast sündmustejadast tõsiselt löödud. “Meid on jäetud ikka väga nutusesse olukorda. Mitte üksi mind ja meie majapidamist, ma mõtlen üldse kogu olukorda. Mingid koerad jooksevad kaks aastat ringi, teevad pahandusi, aga lasta neid ei tohi,” märkis Eigo, lisades, et niisamuti on lugu ka huntidega.

Läinud nädalal leidis Kaido Eigo oma karjamaalt kaheksa ute korjused, lisaks neile ühe suurema räsitud talle ning ühe väiksema talle. Murtud loomadele lisaks oli ka lambaid, kel verised rebimisjäljed kõril, kuid kel siiski eluvaim sisse jäi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)