Kuressaares töötavad Eesti parimad päästjad (1)

Kuressaares töötavad Eesti parimad päästjad

VÕIDUKAD: Kuressaare komando päästjad toovad kannatanu suitsusukeldumise harjutusel hoonest välja.
Foto: Erakogu

Neljapäeval ja reedel peetud Eliitkomando 2011 võistlustel saavutas Kuressaare komando tasavägises võistluses esimese koha. Võiduka meeskonna pealiku Aarne Kana sõnul võistlusalad nende igapäevatööst väga ei erine.

Reede pärastlõunal Türis premeeriti Kuressaare komandot uhke rändkarikaga ja 450 euroga. Saarlastest päästjad edestasid teise koha saanud Nõmme komandot vaid kolme sekundiga. Kuigi võistlus on üles ehitatud nii, et harjutused oleks võimalikult tuletõrjujate igapäevatööga sarnased ning reaalsest elust eristab juhtumeid vaid tõsiasi, et päästetakse nukke, mitte inimesi, pelgalt argipäeva töökoormusest ning kogemustest võiduks ei piisa. “Selles võistluses peab ikka õnne ka olema,” rõhutas Kana, “aga loomulikult ilma eraldi harjutamata ei tee siin midagi.”

Võistlustel võeti mõõtu neljal alal: riietumise võistlus, hargnemine liiklusavariil, hargnemine mootorpumbaga ja teadmiste test. Hinnati nii kiirust kui ka täpsust. Kana ütles, et meeskonna jaoks olid kõik harjutused võrdselt rasked, seda enam, et 20–30 kraadises kuumuses tuli võistelda täisvarustuses. Edasi jääb neil oodata järgmist aastat, sest sama võistlust rahvusvahelisel areenil ei peeta. Auhinnaraha 450 eurot plaanivad päästjad kulutada varustuse või inventari ostuks.

Päästeameti päästetööde osakonna korrapidamisteenistuse juhi Raoul Raidna sõnul võib Eliitkomando tänavuaastase võistluse põhjal öelda, et konkurents läheb järjest tasavägisemaks ning meeskonnad ihkavad võitu üha enam. “On rõõm, et eliitkomando tiitel on päästjate seas kõrges hinnas,” tõdes Raidna.

Võidumeeskonda kuulusid: Aarne Kana, Alar Raamat, Janek Kudrjavtsev, Janek Rein-aru, Heiki Sink, Tom Torn ja Jüri Saar.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)