“Abruka ajast aega” autor esitleb raamatut neljapäeval

“Abruka ajast aega” autor esitleb raamatut neljapäeval

 

Neljapäeval kell 12 päeval esitleb kauaaegne Eesti Raadio toimetaja, Abruka muuseumi seltsi eestvedaja Mari Tuulik oma äsja trükist ilmunud mahukat raamatut “Abruka ajast aega”, mis käsitleb elu ja ajaloosündmusi Abruka saarel.

210-leheküljelise paljude fotode ja faktilise materjaliga teose on kirjutaja ise kokku võtnud sõnadega: “Abrukast on palju kirjutatud, kuid ikka ja ainult saare omapärasest lopsakast loodusest ja taimkattest, mis on kontrastiks Saaremaa kadakasele ja kivisele maastikule.

Saare ajaloost ja inimasustuse kujunemisest saarel on aga andmeid äärmiselt napilt. Loodetavasti täidab seda lünka käesolev ülevaade, mis rajaneb kirjalikel allikatel, arhiivimaterjalidel ning suulistel meenutustel.”

Raamatu põhjalikkusest annab tunnistust seegi, et trükise lõpus on seitsmel leheküljel isikunimede register. Eraldi on ära toodud kasutatud kirjanduse loetelu, viited ja märkused raamatu lõpus võtavad enda alla neli lehekülge.

Teoses on üheksa peatükki, mis annavad saarest ülevaate aegade algusest, hõlmates saareelu erinevate riigikordade ajal ja seda, mida tõi kaasa taasiseseisvumine väikese meresaare elanikele. Autor Mari Tuulik jagab raamatuhuvilistele juba täpsemaid seletusi neljapäeval Rahva Raamatu kaupluses Kuressaares.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)