Kummalisi uudislugusid laiast ilmast

Koolikellana kasutati lõhkemata pommi

Miinivastased aktivistid olid šokeeritud, kui avastasid, et ühes Uganda koolis kasutati koolikellana lõhkemata pommi.

Õpetajad tagusid miini kiviga, et kutsuda 700 õpilast tundi või kogunemisele, vahendab Daily Monitor. Miinipea oli ikka veel aktiveeritud, mis tähendab, et kui seda tugevamalt lüüa, lõhkeks see kohe ning põhjustaks äraarvamatuid kahjustusi, rääkis aktivistide koordinaator Wilson Bwambale. Pomm viidi eraldatud alale, kus see peagi lõhatakse.

See oli juba teine pomm, mis viimase poole aasta jooksul Ugandast leiti. Ühe teise kooli lapsed kasutasid pommi mänguasjana.

Paljad ostlejad tunglesid järjekorras

Sajad poolalasti noored trotsisid vihma, seistes Londonis ühe moepoe ukse taga, lootuses võita tasuta riideid. Hispaania bränd Desigual lubas riidekomplekti sajale esimesele inimesele, kes pesuväel nende Regenti tänava poe ette jõuavad, kirjutab Evening Standard.

Esimesed kliendid võtsid järjekorras koha sisse juba eelmisel õhtul kell 11 ning hommikuks oli inimesi juba ligi 300, mistõttu paljud pidid pettunult lahkuma. Poeuste avanedes tormati riiulite juurde ja rabati oma lemmikrõivaid.

Juba öösel kahe ajal end järjekorda võtnud 22-aastase tütarlapse sõnul oli küll pisut külm, kuid kindlasti on tasuta riided sellist vaeva väärt. Samasugust müüginippi kasutati ka Stockholmis, Amsterdamis ja Berliinis, kus ostjad kutsuti kohale lööklausega “Tule poolalasti, lahku täisriides!”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)