Juhtkiri: Hülgeviga (3)

Kalameeste võitlus hüljestega kuulub samasse mõõtmesse kui Don Quijote’i võitlus tuuleveskitega.

Avaldatud rahanumbrid, mis kalameeste kahjudest aimu andma peaksid, on suisa õõvastavad. Vanas rahas enam kui miljon krooni saamata jäänud tulu. Seda ainuüksi Saaremaal. Kogu Eestis rohkem kui 11 miljonit. Ja siis me veel imestame, et rannakaluri amet on välja suremas. Mida sa ikka püüad, kui see on sama kui sõelaga vee kandmine.

Hüljeste vastu on olemas peleteid ja hülgekindlaid mõrdasid. Iseasi, kui efektiivsed need on, kuid kindlasti kulukad. Ehk tuleks nende riistade väljatöötamise juures aina tihedamalt hakata ka mõtlema hüljeste arvukuse piiramise peale. Siis saaksid kaasa aidata mõlemad. Nii looduskaitsjad kui ka kalamehed. Äärmused pole kunagi päris head, kuldne tee on ikka keskel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)