Juhtkiri: Klassivenna kadumine (3)

Kuressaare gümnaasium on varemgi Saaremaal tuntust kogunud uuendusmeelse koolina. Nüüd on plaanis kaotada alates kümnendast klassidega õpe ning hakata teadmisi jagama aine- või siis kursusepõhiselt.

Kindlasti ei saa väita, et see, mida plaanitakse, pole kasulik või on suisa vale. Aeg muutub ja koos sellega ka kombed, tavad ja meetodid. Ka hariduses. Seda enam, et uus süsteem on ennast tõestanud juba teistes Eesti koolides, Soomes ja midagi sarnast on kasutusel ka USA-s ja mitmel pool mujal Euroopas.

Ei kujuta küll ette, mis logistikat nõuab taolise süsteemi üksnes füüsiline käimarakendamine. Eks ka õpilastel tuleb harjuda ja uued kombed omaks võtta. Loodetavasti on uus tee KG-s tee veelgi paremaks kooliks muutumise poole. Kuid üks asi kaob siiski: sõnavarast väljendid “klassivend” ja “klassiõde”. Aga see pole ka maailma lõpp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)