Saarlanna moekas moeraamat (1)

Saarlanna moekas moeraamat

 

Neljapäeva õhtupoolikul esitleti Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu poes Piret Pupparti koostatud stiiliraamatut “Eesti rahvarõivas ja mood”.

Väikesel moedemonstratsioonil sai näha Teele Koeli kollektsiooni, mis pälvis saarlaste tähelepanu juba mullusel koolimoe üritusel. 
Esitlusel viibinud presidendiproua Evelin Ilvese hinnangul on raamatus palju uusi ja huvitavaid ideid. “Minu meelest on sellise raamatu tegemine hiiglama hea idee. Vanu mustreid ja nende interpretatsioone ei ole keegi varem kokku võtnud,” märkis Evelin Ilves ja lisas, et on ise selliseid vanu mustreid ja motiive kasutanud kogu selle aja, mis ta ennast mäletab.

Raamatust meeldisid proua Ilvesele ennekõike tema oma neli kleiti, aga ka Aldo Järvsoo ja Piret Pup-parti tööd. Presidendiproua tunnustas igati noorte moeloojate pöördumist rahvuslike mustrite ja ornamentide poole. “Need ei meeldi mitte üksnes meile endile, vaid igal pool mujal ka, see on kultuurideülene ilu.”

Piret Pupparti raamatus on võimalik jälgida meie etnomoe kujunemist, näha Eesti tippdisainerite loodud rahvarõivaid ning avastada seoseid vana ja tuntud ning uue ja moodsa vahel. Peale selgituste õpetatakse ka rahvarõiva kandmise etiketti, selgitatakse rahvusliku rõiva erinevusi rahvarõivast ja nende eeliseid algupärandiga võrreldes.
Raamatu on välja andnud TEA kirjastus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)