Purjus juhi reetis eksimus autoroolis (10)

Purjus juhi reetis eksimus autoroolis

KURAASIKAS: Liiklusrikkuja vaidles enne politseinikega kaasaminemist kõvasti vastu. Evely Aavik

“Oota, ma võtan telefoni, raisk!” karjus eile hommikul Kuressaare postimaja ees politseinikule noor purjus naine, kes oli just oma mersuga teisele autole ette sõitnud ja avarii põhjustanud.

“Tulin rahulikult Smuuli poolt, kui järsku keeras mulle see auto ette,” rääkis vahetult pärast avariid Saarte Häälele Hyunday roolis olnud 75-aastane Heimar.

Õnneks ei olnud sõidukite kiirused suured, sest naine oli just oma Mercedes-Benziga postkontori esiselt parkimisalalt startinud, ei suutnud aga autot valitseda ja sõitis Hyunday Getzile ette. Mõlemal autol olid esikaitseraud ja tuli katki, kuid nad liikusid siiski omal jõul.
23-aastane naine oli avariijärgselt silmnähtavalt ärritunud ja politseinikega suheldes kuraasi täis. Valjuhäälselt rääkis ta vene keeles tee ääres seisnud tuttavatega ja kui politsei otsustas naise kaasa viia, ei olnud too sellega nõus.

“Ma ei saa autot siia lahti jätta,” põhjendas ta, miks ta ei saa politseinike korraldust täita. Seejärel küsis ta oma tuttavailt suitsu, avaldades soovi selle ära teha. Politsei järgmise korralduse peale nõudis bravuurikas naine juba võimalust helistada.
“Te kuulate korraldusi ja tulete kohe kaasa!” kõlas seepeale karm käsk, mille peale naine pooliku sigareti veelompi viskas, autovõtmed tuttavale andis ja seejärel politsei operatiivautosse istus.

Politsei kõneisiku Hedy Tammelehe sõnul kontrollis sündmuskohale jõudnud politseipatrull juhtumi asjaolusid ning selgus, et Mercedest juhtinud naisel polnud vastava kategooria juhtimisõigust ning tal tuvastati ka joove.
“Tema suhtes alustati väärteomenetlust,” ütles Tammeleht. Sündmuskohal selgus ka, et teisel õnnetusse sattunud autol ei olnud läbitud tehniline ülevaatus. Juhtum läheb kindlustuse kätte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)