Linnavalitsus ei näe direktor Takkise tegevuses vastuolu seadusega (2)

Kuressaare linnavalitsus andis volikogu Keskerakonna fraktsioonile teada, et ei näe Kuressaare gümnaasiumi sihtasutuse likvideerijate tegevuses vastuolu sihtasutuste seadusega.

Abilinnapea Kalle Koovi sõnul ei olnud Keskerakonna fraktsiooni püstitatud küsimus Toomas Takkise tegevuse seaduspärasuse kohta isegi õiguspäraselt põhjendatud. Seaduses seisab, et likvideerimise ajal on õigus teha ainult selleks suunatud tegevusi, milleks on eelkõige võlgade sissenõudmine, vara müük, võlausaldajate nõuete rahuldamine jne. Sõna “eelkõige” annab Koovi sõnul märku sellest, et seadusandjad on andnud võimaluse teha ka muid tegevusi.

KG sihtasutuse likvideerimise osa on ka kooli tegevuses hoidmine, huviringide toimimine, õppetöö korraldamine ja palju muud, ütles Koov, selgitades, et likvideerimisprotsess kestab kuni aasta lõpuni, seni peab sihtasutus tegelema kooli töös hoidmisega. “Meil ei ole põhjust takistada sihtasutuse tegevust, ka remonttöid, eriti kui see on vajalik koolimaja – mis on ka tulevane linnavara – korrashoiuks,” kinnitas abilinnapea Koov.

Remondi varaliste kulutuste kohta seisis Koovi vastuses, et remondiga ei vähene KG sihtasutuselt linnale üle tulevate varade väärtus. Abilinnapea selgitas, et varad paigutatakse lihtsalt füüsilisse varasse, mis ei ole varade vähenemine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)