Juhtkiri: Prügiäri vajab konkurentsi (16)

Juhtkiri: Prügiäri vajab konkurentsi

 

Meenutades äsjaseid uudiseid, kuidas Kuressaares ja Kaarma vallas prügi vedav OÜ Prügimees nõudis kõva hinnatõusu ning linna- ja vallavõim neile mõne protsendi ulatuses ka vastu tulid, võime öelda, et viie Ida-Saaremaa valla ja Muhu saare elanikel on vedanud. Nimelt alaneb seoses Ragn Sellsi konkursivõiduga ida pool prügiveohind üsna tublisti. Sõltuvalt konteineri suurusest maksavad inimesed 1. juulist prügiveo eest isegi kuni kolmandiku võrra vähem.

Teades prügiäri kasumlikkust (Ragn Sellsi konkurendi Veolia kontserni kuuluv Prügimees on teeninud tippajal kasumit kuni 26% ja omanikele on dividendidena makstud viimastel aastatel miljoneid kroone!), jääb vaid üle unistada sellest, et riigikogu vaatab seaduse üle ja muudab ära sätte, et jäätmemajanduses antakse ühes piirkonnas (vallas, linnas) konkursi võitnud ettevõtjale ainuõigus ja sellega ka monopol.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)