Eesti Energia: äikese eel eemalda elektriseadmed voolu alt (3)

Lähipäevil Eestis levivad äikesetormid võivad põhjustada elektrikatkestusi ja kahjustada vooluvõrgust eemaldamata elektriseadmeid, hoiatab Eesti Energia.

Suurem elektrikatkestuste oht on rannikualadel ja saartel, aga ka piirkondades, kus õhuliinid paiknevad metsatrassidel. Äikesetabamusest on enim ohustatud just paljasjuhtmelised õhuliinid ja vanemad mast-alajaamad. Uued isoleerjuhtmelised õhuliinid, maakaabelliinid ja kaasaegsed alajaamad on äikese mõjude eest oluliselt kindlamalt kaitstud. Eesti Energia Jaotusvõrgu rikkebrigaadid on võimaliku elektrikatkestuste arvu suurenemise tõttu viidud kõrgendatud valmisolekusse.

Elektrikatkestustest palub Jaotusvõrk teada anda helistades või saates SMS-i rikkenumbrile 1343. Samuti saab rikkest teada anda veebilehe www.energia.ee/katkestused kaudu. Elektrikatkestuse tekkides tuleks enne rikkenumbrile helistamist oodata 15–20 minutit.
Majapidamistel ja asutustel, kellel sõltub elektritoitest elutähtsate seadmete töö, soovitab Jaotusõrk tagada elektrigeneraatori kasutamise võimalus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)