Jahilaskja Saagpakk sai hõbeda valel alal

Esimest korda Saarte mängudel osalevad jahilaskjad üllatasid meeldivalt, kui Argo Saagpakk sporting’us hõbeda väärilise tulemuse välja lasi. Samas kui ta enda arvates läks laskma hoopis teistmoodi lendavaid märke.

Tabanud 80 märki 100 võimalikust, ütles Saagpakk, et tegelikult ei ole ta tulemusega rahul. Mis siis, et ta ületas oma eelmisel päeval meeskondlikus arvestuses lastud tulemust 9 silmaga. See on jahilaskmises tema sõnul juba väga suur vahe. Saagpakk ise arvas, et veel 6–7 silma vääriliselt oleks pidanud täpsem olema. See oleks andnud juba peaaegu kulla. Võitja tulemus oli 88 silma. “Oleks võinud paremini, aga ei tulnud paremini välja,” sõnas Saagpakk.

Teised saarlased Uno Metsmaa ja Marko Vann said võistlusel vastavalt 65 ja 64 silma, millega oldi 18. ja 21. kohal.
“See ei olnud siin sporting, see oli Inglise sporting,” selgitas Argo Saagpakk. Mis tähendab seda, et sporting’us lendavad taldrikud külgedelt ükshaaval ning möödalasu puhul on teisest rauast tulistades võimalik oma eksimus parandada.

Saarte mängudel viljeldavas Inglise sporting’us lennutatakse taldrik mõlemalt küljelt korraga ning kummagi jaoks on üks lask. Kui ei taba, siis on eksimus kirjas. Saagpaku sõnul ei ole saarlased seda sporting’ut harjutanud, vaid ainult harrastanud. Siiski lisas ta, et ei ole kindel, et kui oleks võistelnud sporting’us, oleks tulemus kohe parem olnud.
Jahilaskjad on saanud mängudel mitmete üllatuste osaliseks, kui korraldajatel on tehtud vaid Saarte mängudel kehtivad reeglid või on siis kavas hoopis erinev ala, mitte see, mis juhendis kirjas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)