Imemees Brasiiliast

Imemees Brasiiliast

Autor: Avo Malm.

Jaanikuu kolmandal pühapäeval jõudis Saaremaale esmakordselt pisuke osa Tallinna kitarrifestivalist, mis sai teoks juba 6. korda. Kuressaare kultuurikeskuses andis suurepärase kontserdi brasiilia kitarrist, helilooja, laulja ja multiinstrumentalist Celso Machado.

Nagu tutvustuses öeldud, on tegu mehega, kes muudab muusikaks kõik, mida puudutab. Ja nii oligi. Selgus, et muusikat võib teha ka lihtsa veepudeliga, rääkimata oma keha kui muusikainstrumendi kasutamisest.

Lisaks brasiilia meloodiatele jõudsid kuulajaini igatsev-kurblikud maroko kõrbeviisid, demonstreeriti põnevaid löökpille nii Lõuna-Ameerikast kui ka Aafrikast ning kaheosalise kontserdi lõpuks tehti väike ekskurss taas Brasiiliasse, sedakorda elavasse, hingavasse, helisevasse vihmametsa.
Nõnda toodi maailmamuusika kuressaarlastele koju kätte, kahju vaid, et publikut suurde saali üsna kasinalt kogunes. Nojah, eks me olegi rohkem Õlletoobri rahvas, nagu keegi sarkastiliselt märkis…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)