Saarele saabus rekordarv autosid

Pikk jaaninädalavahetus meelitas Saare- ja Muhumaale sel aastal rekordarvu suvekülalisi-pidutsejaid, mis kajastub reisijate ja autode üleveo arvudes.

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin ütles Saarte Häälele, et 22. juunil veeti üle 3200 sõidukit, mis on senine absoluutne jaanipäeva rekord. Möödunud aasta samal päeval veeti üle väina 836 sõidukit vähem. “Seega oli tänavu üle viie laevatäie rohkem kui mullu, sellist kasvu ei saa ette prognoosida. Mulluse koguse juures ei oleks järjekordi ilmselt tekkinud,” rääkis Hiiuväin.

23. juunil veeti üle 5636 autot ja 17 599 reisijat. 25. ja 26. juunil sõitis Kuivastust mandri poole 4559 sõidukit ja 14 780 reisijat, esmaspäeval oli kella poole kolmese seisuga lisandunud 909 sõidukit ja 2554 reisijat.
“Tagasisõidul ootejärjekordi pole tekkinud, kõik on sujunud suurepäraselt,” sõnas Hiiuväin.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)