Pronksmärk Eesti müslile

Saaremaalt pärit noormeeste möödunud aasta sügisel müüki jõudnud müsli sai konkursil “Eesti parim toiduaine” tunnustuse osaliseks.

Läinud aasta sügisel asutasid kaks Saaremaalt pärit ettevõtlikku noormeest Kristen Kannik ja Silver Saaremäel ettevõtte Budget OÜ, mis hakkas tootma eestimaist müslit. Juba selle aasta aprilli lõpul saadi esimene tunnustus: konkursil “Eesti parim toiduaine” pälvis Budget OÜ üks toode, Eesti müsli pronksmärgi.

Kristen Kanniku sõnul anti neile autasu piirkondlikul väikeettevõtete konkursil. “Kuna praegu tegutseme Tartus, anti pronksmärk meile kategoorias “Parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt,” rääkis ta. “Meie kui noore ettevõtte jaoks on ikkagi tegemist suure tunnustusega, sest üldse osales konkursil enam kui 30 toiduainet, sh sellistelt suurtootjatelt nagu Liviko ja Leibur.”

Budget OÜ on Eestis ainus ettevõte, kus müslit valmistatakse tööstuslikult. Firmas on viis töötajat ja tooteid on neli: peale auhinnatud Eesti müsli toodetakse veel puuviljamüslit, pähklimüslit ja Tudengimüslit. Kristen Kanniku sõnul kavatsevad nad eeloleval sügisel turule tuua ka šokolaadimüsli.

Ka on Budget OÜ-l kavas ettevõtet laiendada ja ei ole välistatud, et veel sel aastal tuuakse tootmine Tartust üle Saaremaale. “Täpsemalt võime sel teemal rääkida umbes kuu aja pärast,” lisas Kannik. “Siis peaks asi enam-vähem selge olema.”
“Eesti parima toiduaine” konkursil sai kategoorias “Parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt” pronksmärgi ka Karja porgandileib, mida toodab Karja Pagariäri OÜ.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 76 korda, sh täna 1)