Mis parkimisreeglid kehtivad laevas? (12)

Mis parkimisreeglid kehtivad laevas?

 

Suurt kõneainet on pakkunud Delfi.ee veebikeskkonnas 26. juunil ilmunud pilt, kus on näha tühi ruum parvlaevas, kuhu oleks võinud mahtuda mitu autot ajal, mil inimesed ootasid tunde laevajärjekorras.

Anu Hiiuväin kommenteeris, et uus tihedam sõidugraafik eeldab kiiret lossimist-laadimist ja ülesõitu, millega on saavutatud suurem üleveovõimsus. Seega ei toimu uutel laevadel sõidukite spetsiaalset paigutamist, vaid laevale sõites näitab laadija kätte sõidurea, kuhu tuleb sõita. Sõiduread on üksteisest eraldatud teekattejoontega.

“Laeval pargitakse sõiduk tavapäraste parkimisreeglite kohaselt ning iga sõidukijuht peab ise jälgima, et sõiduk oleks pargitud rea keskele ja mõistliku pikivahega. Iga sõidukijuht vastutab oma sõiduki korrektse ja teisi sõidukeid arvestava parkimise eest. Linnaliikluses me ju pargime ka oma sõiduki, arvestades kaaskodanikega, ega hõiva mitut parkimiskohta, kasutades ruumi optimaalselt, täpselt samuti tuleb käituda ka laeval parkides.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)